ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ"

Λεωφόρος Σοφοκλῆ Βενιζέλου 130 Τ.Κ. 163 45 Ἡλιούπολη
Τηλέφωνο: 2109927961



Ἡ Γ.Ε. Χ. Α. εἶναι Πανελλήνιο Σωματεῑο μέ 60 τμήματα στίς περισσότερες πόλεις τῆς Ἑλλάδος καί στίς Συνοικίες τῆς περιοχῆς Ἀθηνῶν. Σκοπός της εἶναι ἡ τόνωσις τοῦ θρησκευτικοῦ φρονήματος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί ἡ ἐνίσχυσις τοῦ θεσμοῦ τῆς Οἰκογενείας ὅπως αὐτός διαμορφώθηκε κάτω ἀπό τήν ἐπίδραση τῆς Ὀρθοδόξου Ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας. ὡς φορέα καί θεματοφύλακα τῶν Χριστιανικῶν καί Ἐθνικῶν παραδόσεων.

Γραφεῖα κεντρικοῦ: ὁδός Μαυρομιχάλη 32 (106 80) Ἀθήνα

Τηλ. & Fax: 210-3638793 E-mail: gexaathens@yahoo.gr

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το παιδὶ που δεν γεννήθηκε ποτέ



Ένα εκπληκτικ γλυπτό απ έναν νεαρ Σλοβένο γλύπτη τον Martin Hudacek.

Περιγράφει ο ίδιος. "Κύριος σκοπός μου στη δημιουργία αυτου του γλυπτού ήταν, όχι να γίνω διάσημος, αλλ
για να φανεί η σημαντικ αξία της ανθρώπινης ζωής και την ανάγκη για την προστασία της, ακόμα απ τη σύλληψη".

Εγ
κοιτώντας το και έχοντας βαθει επίγνωση της αξίας κάθε ανθρώπινης ζωής, μια και είμαι ένας απ τους πολεμιστές της, σκέφτομαι ότι το γλυπτ απηχεί μαζ την ομορφιά, τον πόνο, τη θλίψη, και την ελπίδα. Δείχνει πανέμορφα τον τρόπο που βιώνει μία μητέρα την απώλεια είτε ακούσια, είτε εκούσια, αλλ και την συγχώρεση. Η διαφάνεια της μικρής, η σχεδν αγγελική της παρουσία, δείχνει αυτ ακριβώς. Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σαν κυρίαρχη εικόνα στον αγώνα κατ των αναίτιων αμβλώσεων.

Έτσι στο τέλος γεννιέται πάντα η ελπίδα.


Άρης Τσιγκρής, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος

 

ΠΗΓΗ

Προβολή άρθρου...

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Έγινε η Κουρά του Μοναχού Γρηγορίου (Μουσουρούλη)

Σε ατμόσφαιρα κατανύξεως την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου Τροοδιτίσσης Κύπρου κατά την διάρκεια του Εσπερινού έγινε η κουρά υπό του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Αθανασίου του Μοναχού Γρηγορίου (Μουσουρούλη) Ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Μέλους της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ».

 

Τον Εσπερινό ετέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Λαυρέντιος Καρανάσιος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, παρίσταντο ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ο Αρχιμανδρίτης Αστέριος Χατζηνικολάου, Προϊστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», πολλοί κληρικοί και λαϊκοί από Κύπρο και Ελλάδα. 


Προβολή άρθρου...

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΑΚΡΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ - ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ...

Σας διαβιβάζουμε το πιο κάτω ψήφισμα που αναφέρεται στην θανατική καταδίκη διά απαγχονισμού, εγκύου γυναίκας που βρίσκεται τώρα στο τέλος της εγκυμοσύνης της, είναι δε και μητέρα ενός νηπίου 20 μηνών!
 
Η καταδίκη που θα εκτελεστεί μεθαύριο Πέμπτη στο Σουδάν, περιλαμβάνει πρώτα την υποβολή της νεαρής αυτής γυναίκας, στο μαρτύριο των 100 μαστιγώσεων!
 
Το έγκλημα της για το οποίο καταδικάζεται; Είναι Χριστιανή Ορθόδοξη, παντρεμένη με Χριστιανό, δηλώνει δε ότι θα παραμείνει πιστή μέχρι το τέλος, στην Ορθοδοξία, την θρησκεία της μητέρας της με την οποία ανατράφηκε και μεγάλωσε!
 
Σας παρακαλούμε να υπογράψετε αμέσως αυτό το ψήφισμα, ώστε να ενώσετε κι εσείς τη φωνή σας με τους υπόλοιπους ανθρώπους από όλη την οικουμένη, που απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της διότι είναι αθώα. Η επιλογή θρησκείας αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου.
 
Σας παρακαλούμε να διαβιβάσετε αυτό το ψήφισμα στους φίλους, γνωστούς και συνεργάτες σας.
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς.
A judge in Sudan just sentenced Meriam, who is 8 months pregnant, to death by 100 lashes and hanging by the neck.


 


 








Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Στο Αθαμάνιο της Άρτας - 10 Ιουλίου - 15 Ιουλίου 2014

Πενθήμερο φέτος στο Αθαμάνιο 2014

 


Μία ξεχωριστή ευκαιρία (στα 1.100 μ.υψόμετρο στο όρος  Τζουμέρκα Άρτας) μέσα στις δύσκολες μέρες που περνούμε, να βρεθούμε για λίγο μεταξύ μας, να συμπνευματισθούμε και να ανανεώσουμε τις δυνάμεις μας για τη συνέχιση της πορείας μας μέσα στον κόσμο που ζούμε. 

Η κατασκήνωση ανοίγει το απόγευμα της Πέμπτης 10ης Ιουλίου και κλείνει το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουλίου.


Δηλώσεις συμμετοχής
στον κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΑΤΘΑΙΟ
τηλ.:210 7230245
        6938174020


ΠΗΓΗ

«Φουγάρα» οι Ελληνες μαθητές γυμνασίου: Το 10% είναι καπνιστές -Το 26% έχει δοκιμάσει τσιγάρο πριν τα 13


Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας για το τσιγάρο που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, καθώς, διαπιστώνεται για ακόμη μια φορά πως οι μαθητές καπνίζουν από πολύ μικρή ηλικία, παρά τις όποιες εκστρατείες ενημέρωσης στα σχολεία.

Στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασαν ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υφυπουργός Ζέτα Μακρή, συμμετείχαν οικειοθελώς και ανώνυμα 28.088 μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας.

Οπως προέκυψε από τις απαντήσεις, το 26% του μαθητικού πληθυσμού της Β' και Γ' Γυμνασίου έχει την «εμπειρία της πρώτης δοκιμής» δηλαδή δοκίμασε κάποια στιγμή το κάπνισμα, έστω με μερικές «ρουφηξιές» καπνού. Από αυτούς, το 40,6% είναι, ήδη, καπνιστές.

Συνολικά, το 10,7% του μαθητικού πληθυσμού της Β' και Γ' Γυμνασίου της χώρας, δηλαδή περίπου 22.000 μαθητές, καπνίζουν. Μία σημαντική διαπίστωση της έρευνας είναι ότι τα αγόρια είναι περισσότερο επιρρεπή στο κάπνισμα σε σχέση με τα κορίτσια, αφού στους μαθητές που καπνίζουν το 56,2% είναι αγόρια και το 43,8% είναι κορίτσια.

Η πλειοψηφία των μαθητών δοκίμασε για πρώτη φορά το κάπνισμα πριν, καν, συμπληρώσει τα 13 έτη. Συγκεκριμένα, το 15,8% των μαθητών που έχουν δοκιμάσει κάποια στιγμή να καπνίσουν, το έκαναν σε ηλικία από οκτώ έως 10 ετών και το 31% δοκίμασε στην προεφηβική ηλικία των 11 έως 13 ετών.

Το κακό παράδειγμα δίνουν οι γονείς


Επίσης, ανησυχητικό θεωρείται το εύρημα, σύμφωνα με το οποίο στα έξι από τα 10 σπίτια όλων των μαθητών (61,5%)- καπνιστών και μη- καπνίζουν, είτε ο ένας, είτε και οι δύο γονείς. Για το 71% των εφήβων που έχουν δοκιμάσει το κάπνισμα, καπνίζουν και οι γονείς τους, είτε ο ένας, είτε και οι δύο, ποσοστό που αυξάνεται στο 74,5% στην περίπτωση των μαθητών καπνιστών.

Αντίθετα, για τους έφηβους που ποτέ δεν έχουν δοκιμάσει να καπνίσουν, οι γονείς τους δεν καπνίζουν σε ποσοστό 41,8%. Εδώ επαληθεύεται η σημαντική επιρροή των γονιών που καπνίζουν στη διαμόρφωση των καπνιστικών στάσεων και συνηθειών των εφήβων.

Ακόμη, από την έρευνα προκύπτει ότι αυτή η πρώτη επαφή με το κάπνισμα μεταφράζεται διαφορετικά από τον κάθε έφηβο, σε συνδυασμό με την προσωπικότητά του. Η συναισθηματική πίεση που μεταφράζεται ως άγχος κοινωνικοποίησης αποτελεί για το 26,1% των παιδιών που καπνίζουν έναν βασικό λόγο που τα έσπρωξε στο κάπνισμα ως συστηματική συνήθεια και για το 16,6% ως περιστασιακή συνήθεια. Το 32,2% των μαθητών δηλώνει πως επηρεάστηκε από την παρέα του για να δοκιμάσει τσιγάρο, ενώ αντίστοιχα το ποσοστό ανεβαίνει στο 46,7% για τους μαθητές που καπνίζουν συστηματικά.


ΠΗΓΗ1


ΠΗΓΗ2

Αρχιμ. Αστέριος Χατζηνικολάου: «Ο πνευματικός και το ζήτημα της τεκνογονίας

 

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμαμνδρίτης Αστέριος Χατζηνικολάου, Προϊστάμένος της Αδελφότητος «Σωτήρ», με θέμα: 

«Ο πνευματικός και το ζήτημα της τεκνογονίας», 

στην Ημερίδα που οργάνωσε ο Ορθόδόξος Χριστιανικός Σύλλόγος «Ιωάννης ο Βαπτιστής» 

το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 

με γενικό τίτλο: «Οικογένεια και μέλλον».


ΠΗΓΗ

Χειροτονία κ. Γρηγ. Μουσουρούλη

 



Στις τάξεις του ιερού κλήρου θα ενταχθεί ο Θεολόγος, Φιλόλογος και συγγραφέας κ. Γρηγόριος Μουσουρούλης  Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ».
 

Την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 και ώρα 4.30 μ.μ. θα  τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία της Κουράς στο Καθολικό της Ιεράς Μονή Παναγίας Τροοδιτίσσης.
 

Το Σαββάτο το πρωί 24 Μαΐου 2014 κατά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκοπής Κύπρου θα τελεσθεί η εις διάκονο χειροτονία του υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.
 

Την Κυριακή το πρωί 25 Μαΐου 2014 κατά τη Θεία Λειτουργία εις τον περικαλλέστατο Ναό του Ευαγγελισμού της Παναγίας στην Παλουριώτισσα Λευκωσίας θα τελεσθεί η εις Πρεσβύτερο  χειροτονία του υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.


ΠΗΓΗ

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ἡ Alpha Bank καὶ ἡ ἀργία τῆς Κυριακῆς

Ὁ μαμωνάς, ὁ θεὸς τοῦ πλούτου, ἐπιτίθεται ἀνοιχτὰ κατὰ τοῦ νόμου τοῦ Θεοῦ καὶ στὶς ἡμέρες μας. Ἄλλωστε οἱ δοῦλοι τοῦ μαμωνᾶ ὑπῆρξαν ἀνέκαθεν ἀνταγωνιστὲς τοῦ Θεοῦ καὶ τῶν σωτηρίων νόμων τοῦ Εὐαγγελίου. Τὸ ἐπεσήμανε ὁ ἴδιος ὁ Κύριος στὰ μέλη τῆς Ἐκκλησίας Του, ὁ Ὁποῖος ἐδίδαξε: «Οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ» (Ματθ. ς΄ 24)· δὲν μπορεῖτε νὰ εἶσθε συγχρόνως δοῦλοι καὶ τοῦ Θεοῦ καὶ τοῦ μαμωνᾶ. Αὐτὸ ἀκριβῶς ἐπιβεβαιώνει καὶ μὲ πρόσφατη ἐνέργειά της ἡ Alpha Bank, ἡ ὁποία πολεμεῖ ἀνοικτὰ τὴν ἀρ γία τῆς Κυριακῆς μὲ τὸ νὰ προτρέπει τοὺς πελάτες της νὰ ψωνίζουν τὴν Κυριακή, ἐπιβραβεύοντάς τους μὲ διπλάσιο δῶρο. Σύμφωνα μὲ τὴ διαφήμισή της «ἡ Alpha Bank στηρίζει τὶς ἀνοικτὲς Κυριακὲς μὲ διπλάσιο bonus». Δηλαδὴ αὐτὸ ποὺ νομοθέτησε ὁ ἴδιος ὁ Θεὸς μὲ τὴν τέταρτη ἐντολὴ τοῦ Δεκαλόγου ἡ Τράπεζα προτρέπει νὰ τὸ καταργήσουμε. Τί ὅρισε ὁ Θεός; «Ἐπὶ ἕξι ἡμέρες θὰ ἐργάζεσαι καὶ θὰ κάνεις ὅλες τὶς ἐργασίες σου· ὅμως τὴν ἕβδομη ἡμέρα θὰ διακόπτεις τὴν ἐργασία σου πρὸς τιμὴν Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου. Τὴν ἡμέρα αὐτὴ δὲν θὰ κάνεις καμιὰ βιοποριστικὴ ἐργασία (...). Ὁ Θεὸς εὐλόγησε τὴν ἕβδομη ἡμέρα καὶ τὴν ξεχώρισε ὥστε νὰ εἶναι ἁγία καὶ ἱερὴ πρὸς τιμήν Του» (Ἐξ. κ΄ [20] 9-11· βλ. καὶ Δευτ. ε΄ 12-14). Τὴν ἐντολὴ αὐτὴ τοῦ Θεοῦ ἔκανε νόμο τοῦ κράτους ὁ ἅγιος ἰσαπόστολος Κωνσταντίνος ὁ Μέγας στὶς 7 Μαρτίου τοῦ 321, καθιερώνοντας τὴν ἀργία τῆς Κυριακῆς, ἀφοῦ ἡ Κυριακή, ἡ ἡμέρα τῆς Ἀναστάσεως, ἀντικατέστησε στοὺς μετὰ Χριστὸν χρόνους τὸ ἑβραϊκὸ Σάββατο. Αὐτὰ ὁρίζει ὁ θεόσδοτος νόμος. Αὐτὰ νομοθετήθηκαν καὶ ἴσχυαν ἐδῶ καὶ 17 αἰῶνες. Τώρα ἡ ἑλληνικὴ Βουλὴ τὰ κατήργησε ἐτσιθελικά, γιὰ δῆθεν ἐνίσχυση τῆς οἰκονομίας τῆς χώρας. Καὶ ἐνῶ οἱ ἄμεσα ἐνδιαφερόμενοι ἀντιδροῦν, ἔρχεται συνεργὸς τῶν κρατούντων καὶ τὸ τραπεζικὸ σύστημα ποὺ δουλεύει στὸ μαμωνά. Ἢ ἡ πλουτοκρατία, τὴν ὁποία ὁ Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης ὀνομάζει «διαρκῆ ἀντίχριστον». Ἀλλὰ πρέπει νὰ ἐπαναλάβουμε τὸν πολὺ ἀληθινὸ λόγο τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ, ὁ ὁποῖος κηρύσσοντας ἔλεγε: Δὲν πρέπει «οὔτε νὰ ἐργαζόμεθα οὔτε νὰ πραγματευόμεθα τὴν Κυριακήν. Ἐκεῖνο τὸ κέρδος ὅπου γίνεται τὴν Κυριακὴν εἶναι ἀφορισμένον καὶ κατηραμένον καὶ βάνετε φωτιὰ καὶ κατάρα εἰς τὸ σπίτι σας. Νὰ φυλάγετε τὴν Κυριακή». Ἀδελφοὶ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί, ἂς μὴν ἐπηρεαζόμαστε ἀπὸ τὴ δαιμονικὴ λατρεία τοῦ μαμωνᾶ. Ἂς συνέλθουμε καὶ ἂς μὴν ἐξοργίζουμε τὸν δωρεοδότη, τὸν δημιουργὸ καὶ προνοητὴ Κύριό μας.

 

ΠΗΓΗ

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ-25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014- ΄΄ΔΟΥΛΟΙ ΑΔΟΥΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΙ (Νεομάρτυς αγ. Αντώνιος ο Αθηναίος) DVD

"ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ"  – " ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ" ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

"ΔΟΥΛΟΙ ΑΔΟΥΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΙ"

Νεομάρτυς  αγ. Αντώνιος ο Αθηναίος

Ο Άγιος Αντώνιος των Αθηνών το κλέος,

μας δείχνει πώς ποτίζεται της λευτεριάς το δέντρο:

μαρτύρων αίμα καρτερά...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ DVD (ΤΙΜΗ ΤΕΜΑΧΙΟΥ 8 ΕΥΡΩ)

Στο dvd θα βρείτε το σενάριο και τις εισαγωγές των σκηνών του θεατρικού

σε αρχείο κειμένου καθώς και άλλο υλικό της εορτής.

Για παραγγελίες μπορείτε να απευθύνεστε στις Ομάδες των "Χαρούμενων Αγωνιστών".

Μαυρομιχάλη 32 – Αθήνα, τηλ. 2103614135 – κιν. 6978284842

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός της Γιουροβίζιον 2014.
Η συγκεκριμένη παρουσία που κέρδισε την πρώτη θέση είναι ακριβώς το σήμα κατατεθέν της Νέας Ευρώπης. Της Ευρώπης όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με την αίρεση, την αποστασία και την ακολασία. Όπως έλεγε και ο άγιος Νικόλαος ο Βελιμίροβιτς, «η Ευρώπη μισεί την παρθενίαν». «Έχει χάσει τον Χριστό της» (άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς).
Έρχεται λοιπόν σήμερα στο συγκεκριμένο εκείνο χρονικό σημείο της φανερώσεως της αναισχυντίας ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, στους οποίους τεχνηέντως προβάλλεται ο νέος ευρωπαϊκός άνθρωπος: ο ερμαφρόδιτος. Μία «μίξις άμεικτος» και ένα «τέρας αλλόκοτον». Κάτι άγνωστο στην αγία Γραφή και την Εκκλησία. Ένα λάθος μίγμα. Ένα τρίτο είδος, το οποίο δεν συναντιέται πουθενά μέσα στη φύση. Ούτε σε ανθρώπους ούτε σε ζώα. Πιθανόν σε τερατογενέσεις επιστημονικής ερεύνης και καταγραφής.
Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο το γεγονός, πρώτον μεν, του ονόματος που επέλεξε το συγκεκριμένο πρόσωπο για τον εαυτό του, το οποίο όνομα κατά τις πληροφορίες συναποτελείται από την ονομασία των γενετησίων μελών και του άνδρα και της γυναίκας και δεύτερον, διότι και στο παρελθόν φάνηκε ότι με τη Γιουροβίζιον δοκιμάζονται οι αντοχές της δήθεν χριστιανικής Ευρώπης και προωθούνται τα νέα σατανικά σχέδια και οι νέοι τρόποι υπάρξεως, παρουσίας, συμπεριφοράς και ζωής μέσω της μουσικής.
Αυτά είναι τα νέα υλικά που χτίζεται ο νέος κόσμος. Κυρίαρχο η ομοφυλοφιλία. Η κατάργηση πάνω στην πράξη των εντολών του Χριστού. Μάλιστα δε σε συνδυασμό με υπονοούμενα και επικλήσεις ευθείες ή πλάγιες προς τον εωσφόρο.
Στην Ευρώπη σήμερα επικρατούν τυπικά μεν οι λαοθάλασσες του Βατικανού, ουσιαστικά δε η πλημμυρίδα του μουσουλμανισμού, τα υπόγεια και ο σκοτεινός κόσμος των στοών και των λεσχών, ο σατανισμός και η ομοφυλοφιλία. Ιδού η Ευρώπη «ως λευκή δαιμονία» πλέον (άγιος Νικόλαος  Βελιμίροβιτς).
Αυτό δε το πνεύμα του αντιχρίστου που τείνει συνεχώς υποστηριζόμενο και αυξανόμενο από τη βοήθεια και προβολή της διεθνούς των ασεβών, προωθείται και σε κάθε χώρα της ΕΕ. Μέσα από συγκεκριμένους ανθρώπους και συγκεκριμένα κανάλια. Ο παραδοσιακός χριστιανός της γηραιάς ηπείρου αισθάνεται τελείως αδύναμος να προστατέψει πλέον την οικογένειά του και τα παιδιά του μπροστά σ΄ αυτό τον κατακλυσμό της διαστροφής μέσα από την παντοδυναμία της εικόνας και της τηλεόρασης.
Ασφαλώς τα πρόσωπα είναι ιερά και απαραβίαστα και όλοι στεκόμαστε μπροστά στον Δημιουργό μας, τον Νομοθέτη και τον Κριτή μας. Οι ενέργειες όμως και οι πράξεις, και όχι κάποιες ιδέες – και μάλιστα οι δημόσια  γινόμενες – κρίνονται, όχι από εμπάθεια, αλλά με βάση την αγία Γραφή και την Ιερή Παράδοση, προκειμένου να διασφαλισθεί το λογικό ποίμνιο και η νέα γενιά από αλλότριες του θελήματος του Θεού νοοτροπίες και μόδες.
Όταν λοιπόν την συγκεκριμένη συμπεριφορά που εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς δέκτες και την οποία ένας ολόκληρος λαός, ο αυστριακός, την πανηγύρισε, ο Θεός τη θεωρεί «βδέλυγμα», δηλ. σίχαμα και ο απόστολος Παύλος, ο ιδρυτής του ευρωπαϊκού πολιτισμού, διαβεβαιώνει ότι μεταξύ αυτών που δεν θα κληρονομήσουν την Βασιλεία των Ουρανών είναι και οι «αρσενοκοίτες», πως λοιπόν θα σιωπήσει η Εκκλησία και η Ορθοδοξία μπροστά σ΄ αυτόν τον εξευτελισμού του ανθρωπίνου προσώπου; Όπως μιλάει για την αίρεση, για να προφυλάξει τον κόσμο από την πλάνη, έτσι ομιλεί και για την ανωμαλία, για να προφυλάξει τους ανθρώπους, τα μέλη της, από τη διαστροφή.
Η αίρεση, ως πλάνη του λογικού και δαιμονική εισήγηση ενός άλλου Ευαγγελίου, και η αμαρτία, ως παρά φύση κατάσταση στη ζωή του ανθρωπίνου γένους, μαζί βεβαίως με την ασυγχώρητη αμαρτία της αμετανοησίας, οδηγούν κατευθείαν στην Κόλαση. Σαφέστατα όλοι έχουν δικαίωμα στη μετάνοια, για την οποία οφείλουμε να ελπίζουμε για όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας. Εδώ όμως έχουμε μια προπαγάνδα ενός άλλου τρόπου ζωής, αγνώστου στο Ευαγγέλιο. Δεν μπορούμε αυτό να το αφήσουμε έτσι.
Το κακό όμως είναι ότι και εδώ εν Ελλάδι, με τέτοια παράδοση,  συγκεκριμένα κανάλια περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους ανθρώπους, συγκεκριμένους τηλεπαρουσιαστές, εκκρεμούς φυλικής ταυτότητας και έτσι είτε το θέλουν είτε όχι προωθούν, όπως και με συγκεκριμένα προγράμματα και εκπομπές, εμμέσως την ομοφυλοφιλία.
Είναι δυνατόν, ούτε για αστείο να το διανοηθεί κάποιος, να μιμούνται ενδυματολογικά και φωνητικά, με παρουσία, έκφραση και στάση, άνδρες, νεαρά άτομα, τραγουδίστριες, ή κοπέλες κάποιους τραγουδιστές, και αυτό να θεωρείται τέχνη και πολιτισμός; Αυτό είναι ενσυνείδητη ενέργεια και επιλογή, προκειμένου να περάσει το μήνυμα της αποδοχής της λεγομένης διαφορετικότητας. Κάτι παρόμοιο με αυτό που γίνεται με τις τούρκικες σειρές, για να προετοιμαστεί το έδαφος της νέας συμβίωσης, ίσως και αναβίωσης μιας νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Ακριβώς γι αυτό το λόγο, για τη ξεκάθαρη και διαχρονική διάκριση των φύλων και των ρόλων των φύλων, η Αγία Γραφή δεν επιτρέπει την παρένδυση, δηλ. την εναλλαγή γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων. Για να κρατήσει διακριτούς τους ρόλους των δύο φύλων και δεδομένη τη σύνθεση της οικογένειας. Γι αυτό το λόγο ο Θεός έκαψε «εν πυρί και θείω», με φωτιά και θειάφι, τα Σόδομα και τα Γόμορρα, μη ανεχόμενος τέτοια διαστροφή μέσα στη Δημιουργία Του και για αιώνιο παράδειγμα καταδίκης της.
Διότι με αυτά και αυτά ιδού που φτάσαμε: και στην ομόφυλη οικογένεια, και στην υιοθεσία των παιδιών από μια τέτοια οικογένεια, και στις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου και στην επαίσχυντη πράξη της ομοφυλοφιλίας και στις αρρώστιες και τελικά στη νεκρή θάλασσα. Διότι κάθε αμαρτία, ιδιαίτερα όμως η διαστροφή και η ανωμαλία, οδηγούν στη νέκρωση της ψυχής και στον αιώνιο χωρισμό από τον Θεό, αν δεν υπάρξει έγκαιρη και έμπρακτη μετάνοια. Είναι αρρώστια και πάθος ψυχής η ομοφυλοφιλία, όχι λάθος της φύσης ή οργανικό πρόβλημα, γι  αυτό και η Αγία  Γραφή την καταδικάζει, αλλά και κάθε σοβαρό κράτος πρέπει να προστατέψει το θεσμό της οικογένειας, το κύτταρο της κοινωνίας, από αυτόν τον όλεθρο.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σουδάν: Θανατική ποινή σε γυναίκα επειδή βαφτίστηκε Χριστιανή από Μουσουλμάνα

Η απόφασή της Μαρία Γιαχία να ασπαστεί τον Χριστιανισμό, αποτελεί ως φαίνεται «θανάσιμο αμάρτημα» με τις αρχές του Σουδάν να της δίνουν προθεσμία 24ωρών να αλλάξει απόφαση, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την τιμωρία της θανατικής ποινής. Η 27χρονη Γιαχία καταδικάστηκε για αποστασία και για μοιχεία επειδή… παντρεύτηκε χριστιανό, το οποίο απαγορεύεται στο Σουδάν και καθιστά το γάμο ανυπόστατο.

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Ολλανδίας και Καναδά κάλεσαν σε κοινή δήλωσή τους το Σουδάν να σεβαστεί το δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκείας.

Ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας ανέφερε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα του. Και σε άλλες χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία απαγορεύεται να αλλαξοπιστήσουν οι Μουσουλμάνοι.

 

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«Προς ευλαβείς, πλήν όμως, τουλάχιστον αφελείς, υποψηφίους»

Μερικοί επώνυμοι, αλλά αφελείς χριστιανοί, δελεάστηκαν από την πρόταση κάποιων κομμάτων και βάζουν υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές, για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Πήγαν μάλιστα και πήραν ευχές από Μητροπολίτες και τον Αρχιεπίσκοπο.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τι πάτε να κάνετε εκεί, απαντούν ότι πάνε να επηρεάσουν τα πολιτικά, θεσμικά, κοινωνικά και θρησκευτικά πράγματα της Ευρώπης προς το χριστιανικότερο…

Πρωτίστως μεταφέρω επί λέξει από πολύ επίκαιρο σχόλιο άλλης ιστοσελίδας, ελάχιστα τροποποιημένο, τα εξής:

ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ή ΓΝΗΣΙΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ;;;

 

Ορισμένοι κληρικοί τελείως απερίσκεπτα "πατάνε τη μπανανόφλουδα" και υποδέχονται και φωτογραφίζονται προεκλογικά με τους πολιτικούς που ευθύνονται για την σημερινή κατρακύλα, συμμετέχοντας έτσι στο προεκλογικό τους παιχνίδι και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας:

Ξέχασαν πολύ γρήγορα φαίνεται

τα ανθελληνικά σχολικά βιβλία,

την κατάργηση της εξομολόγησης και την απαγόρευση εισόδου ιερέων στα σχολεία,

την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε προαιρετικό και θρησκειολογικό,

τις προεκλογικές υποσχέσεις για την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες (τόσος αγώνας από τον Μακαριστό Χριστόδουλο, δείχνει να πήγε χαμένος),

την προδοσία σε ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα εθνικά θέματα (Σκοπιανό, Αιγαίο, ΑΟΖ, Β.Ήπειρος, Θράκη) και

την υπογραφή μνημονίων που μας δεσμεύουν για δεκαετίες και ξεπουλάνε την πατρίδα μας

Όμως πάντα υπήρχαν όμως και συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα φωνές αγνών κληρικών που δεν φοβούνται να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας.

Κατά τα άλλα οι εν λόγω υποψήφιοι κυριολεκτικά «ζούνε στον κόσμο του καλού παγωτού»!

Α]  Σχόλια:

Αν όμως η Εκκλησιαστική Διοίκηση είχε από πρίν μια πιο δυναμική τοποθέτηση και πιο ελεγκτική γλώσσα απέναντι στην επίθεση στο λαό μας με τη μνημονιακή πολιτική, κανένας δε θα τολμούσε να πάει «να πάρει ευχή» και εκκλησιαστική δήθεν σφραγίδα,  για να νομιμοποιηθεί να εκπροσωπίσει ένα τέτοιο ολέθριο κόμμα, δεδομένης και υπάρχουσας μιας  αυστηρής εκκλησιαστικής κριτικής.

Δεν λένε όμως τίποτε αυτοί οι υποψήφιοι, ποιον πάνε να εκπροσωπήσουν εκεί στην Ευρωβουλή; Ποιος τους επέλεξε και τους αποστέλλει; Ασφαλώς ο λαός έχει τον τελικό λόγο, αλλά με ποια ταμπέλλα ζητείς την ψήφο του «πάντοτε ευκολόπιστου και πάντοτε προδομένου λαού»; Για να συνεχισθεί μια αναποτελεσματική μη αναστρέψιμη οικονομική πολιτική;

Αλήθεια, τι τους άγγιξε περισσότερο για να δεχθούν την «τιμητική» πρόσκληση; Προφανώς δεν τους άγγιξε η κρίση και προφανέστατα δεν είδαν από κοντά τη φτωχοποίηση ενός ολόκληρου λαού ή δεν άκουσαν για τις αυτοκτονίες, ανεργία απολύσεις, λουκέτα… Μήπως τους άγγιξε ή τους θάμπωσε κάτι άλλο;

Επίσης δεν τους έκανε εντύπωση η ανακολουθία κυρίως των κυβερνητικών σχημάτων, των οποίων οι ιθύνοντες έχουν κατά κόρον πεί, ότι θα συνεργάζονταν ακόμη και με το διάβολο, για κάποιο σοβαρό σκοπό; Πως μαζεύτηκαν, παρά τις αρχικές τους περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, σ΄ αυτά τα κόμματα - και στη συγκυβέρνηση - όλα τα πλέον ετερόκλητα και μέχρι πρίν αντίπαλα πρόσωπα και στελέχη, και μάλιστα κατέλαβαν και θώκους; Αυτό δεν τους ξυνίζει κάπως;

Κι αν όλα τα παραπάνω δεν τους προβληματίζουν, υπάρχει και κάτι άλλο: πως αυτοί χριστιανοί πάνε και συμμετέχουν και βάζουν τη χριστιανική τους ταυτότητα κάτω από κόμματα που κατάργησαν την Κυριακή αργία και ψήφισαν στην ευρωβουλή την ομοφυλοφιλία και δεν επιτρέπουν τις χειροτονίες ιερέων, με αποτέλεσμα να μένουν τα χωριά μας αποίμαντα και ιερατικές κλήσεις ανεκπλήρωτες;

Β] Παρατηρήσεις:

Αλήθεια, τι είπανε θα πάνε να κάνουν στην Ευρώπη; Να την κάνουν χριστιανικότερη; Ας  γελάσουμε… Στο Σύνταγμά της η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δέχτηκε για τον εαυτό της τον όρο «χριστιανικές ρίζες και αρχές», παρά μόνο θρησκευτικές, για να μη δυσαρεστήσει τους μουσουλμάνους, που την κατηγορούν για «κλειστό χριστιανικό κλάμπ».

Η ΕΕ,  μέρα με τη μέρα, όλο και πιο πολύ, εξισλαμίζεται και σε πολλές περιοχές της σε λίγο θα επικρατεί πλέον ο μουσουλμανικός νόμος Σαρία. Μάλιστα απαγορεύεται να φοράνε σταυρό εμφανώς οι χριστιανοί ή να γιορτάζουν Χριστούγεννα ή να κάνουν δημόσια το Σταυρό τους εξαιτίας των αλλοθρήσκων. Αυτά είναι ψηφισμένα και δεδομένα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραβεί πολλές, αν όχι όλες τις εντολές του Ευαγγελίου. Κατήργησε την Κυριακή, ενέκρινε την ομοφυλοφιλία, κράτη της έχουν ψηφίσει με τα κοινοβούλιά τους την κτηνοβασία και την παιδεραστία, άλλαξαν τον χαρακτήρα της χριστιανικής οικογένειας, εισήγαγαν τη γυναίκα στα ιερατεία τους.

Η ΕΕ εμπνέεται από τον Πάπα και τον Λούθηρο στην πλειοψηφία της. Ασπάζεται τον Δαρβινισμό  και τον Φροϋδισμό, εμμέσως και τον Νιτσεϊσμό. Ακολουθεί την παναίρεση του Οικουμενισμού και τον Συγκρητισμό. Ασφαλώς δέχεται και το «σωματίδιο» του Θεού, δήθεν ότι το βρήκε, και από την άλλη μεριά δέχεται με τα λόμπυς των αθεϊστών της και τον «θάνατο» του Θεού.

Η ΕΕ η σημερινή δεν η Ευρώπη των λαών, αλλά η Ευρώπη των αγορών, του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των σιωνιστών, της Ν. Εποχής και του ΝΑΤΟ, της αιρέσεως και των βομβαρδισμών.

Γ] Γνώμες Αγίων:

Λέγει ο άγιος Ιουστίνος ο Πόποβιτς:

«Που είναι ό Χριστός της Ευρώπης; Που θα γεννηθεί ό Χριστός; Μήπως στην ατσαλένια κονίστρα πού γεννήθηκε το γερμανικό βρέφος, ό ευρωπαϊκός πόλεμος; Χριστιανισμοί εδώ, χριστιανισμοί εκεί, στην έρημο και στις πόλεις, στα κανόνια και στους φόνους, μα ό Χριστός πουθενά!»

Λέγει ο Άγιος Νικόλαος ο Βελιμίροβιτς:

«Εάν θα είχε μείνει η Ευρώπη χριστιανική, θα εκαυχάτο δια τον Χριστόν και όχι για τον πολιτισμόν της. Και οι μεγάλοι λαοί της Ασίας και της Αφρικής, αβάπτιστοι μεν, αλλά με έφεσιν και τάσιν πνευματικήν, θα ηδύναντο να κατανοήσουν τούτο και να το εκτιμήσουν. Διότι και οι λαοί αυτοί καυχώνται έκαστος δια την πίστιν του, δια την θεότητά του, δια τα θρησκευτικά βιβλία του... Μόνον οι λαοί της Ευρώπης δεν καυχώνται δια τον Χριστόν και δια το Ευαγγέλιόν Του, αλλά δια τας επικινδύνους μηχανάς των και τα ευτελή προϊόντα των χειρών των, δηλαδή δια τον πολιτισμόν και την κουλτούραν των. Εκτός του Χριστιανισμού η Ευρώπη δεν έχει τίποτε δια να καυχηθή. Χωρίς τον Χριστόν η Ευρώπη είναι ο πτωχότερος επαίτης και ο πλέον αναίσχυντος εκμεταλλευτής του κόσμου τούτου.

Η σημερινή Ευρώπη δεν είναι πλέον ούτε παπική ούτε λουθηρανική. Είναι υπεράνω και εκτός τούτων. Είναι ολοτελώς επίγειος, χωρίς έστω και τον πόθον να ανεβαίνη εις τον ουρανόν, είτε με το διαβατήριον του αλαθήτου πάπα είτε πάλιν δια της κλίμακος της προτεσταντικής σοφίας. Αρνείται εντελώς το ταξίδιον εκ του κόσμου τούτου. Επιθυμεί να παραμείνη εδώ. Επιθυμεί να είναι ο τάφος της όπου και το λίκνον της. Δεν γνωρίζει περί άλλου κόσμου. Δεν αισθάνεται την ουράνιον ευωδίαν. Δεν βλέπει εις τον ύπνον της τους Αγγέλους και τους Αγίους. Δια την Θεοτόκον δεν θέλει να ακούση. Η ακολασία την στερεώνει εις το μίσος κατά της παρθενίας.

Κάποιοι ασιατικοί και αφρικανικοί λαοί ονομάζουν την Ευρώπην «Λευκήν Δαιμονίαν. «Λευκήν», ένεκα του χρώματος του δέρματος, «Δαιμονίαν» δε, ένεκα της μελανότητος της ψυχής της...»

 

ΠΗΓΗ 

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ασκητές μέσα στον κόσμο: Τήρηση αργίας

 


Οι χριστιανοί παλαιότερα σέβονταν πολύ την αργία, την τηρούσαν με φόβο Θεού, δεν ήταν μια απλή τυπική πράξη. Η τήρησή της ήταν πρόξενος ευλογίας και η παράβαση επέφερε δοκιμασίες και όλεθρο.

Σ' ένα προσφυγικό τραγούδι λέγεται ότι έχασαν το ωραίο τους χωριό, γιατί δεν τηρούσαν Κυριακές και γιορτές: 

Αυτό μας έμελλε να πάθουμε,
Διότι δεν τηρούσαμε Κυριακές και γιορτές.
Αδιάβαστοι μείνανε των γονέων οι τάφοι.
Αχ, Θεέ μας, εσύ λυπήσου μας.


Η αργία άρχιζε από τον Εσπερινό του Σαββάτου ή της παραμονής της εορτής. Μόλις χτυπούσε η καμπάνα οι γυναίκες έκαναν τον σταυρό τους και σταματούσαν το πλέξιμο ή τον αργαλειό. Ούτε και την σειρά δεν τελείωναν. Επίσης οι γεωργοί που ώργωναν, μόλις άκουγαν την καμπάνα του Εσπερινού, ξέζευαν τα βόδια και επέστρεφαν στο χωριό. Εθεωρείτο ντροπή και σκάνδαλο η παράβαση της αργίας και αποδοκιμαζόταν από όλους.

Προτιμούσαν να πάθουν καμιά ζημιά υλική στην σοδειά τους, παρά να καταπατήσουν την αργία και να αμαρτήσουν στον Θεό, παραβαίνοντας την εντολή Του. Η τήρηση της αργίας ήταν από τα πιο βασικά καθήκοντά τους, μαζί με τη νηστεία, την προσευχή, την ελεημοσύνη, τον εκκλησιασμό, φυσικά την εξομολόγηση αλλά και την Θεία Κοινωνία.

 

- - - - - - - - - -


Τα Μετέωρα επί Τουρκοκρατίας είχαν ένα μετόχι. Μία Κυριακή πρωί πήγαν οι εργάτες και έσπειραν σιτάρι. Όταν το έμαθε ο Ηγούμενος, αγανάκτησε και είπε ότι αυτό είναι αφωρισμένο διότι το έσπειραν την Κυριακή, και μάλιστα την ώρα που γινόταν η Θεία Λειτουργία. Όταν ήρθε ο καιρός του θερισμού πήγε ο Ηγούμενος και έβαλε φωτιά στο σιτάρι. Κάηκε όλο το κομμάτι που ήταν σπαρμένο την Κυριακή και το υπόλοιπο δεν το πείραξε καθόλου η φωτιά, αλλά έσβησε μόνη της.

- - - - - - - - - -



Η Γεωργία από το Νεοχώρι Μεσολογγίου σύζυγος του Επαμεινώνδα Μωραΐτου και κατόπιν κάτοικος Μεσολογγίου, διηγήθηκε: «Είχαμε την αγία Αικατερίνη ως προστάτρια του σπιτιού μας και αυτή την ημέρα κάναμε αργία. Μια φορά όμως ξεμείναμε από ψωμί και είπαμε να ζυμώσουμε καθώς εξημέρωνε η ημέρα της αγίας Αικατερίνης. Πράγματι, πιάσαμε το προζύμι, ζυμώσαμε και το αφήσαμε να φουσκώση, εν τω μεταξύ δε ετοιμάσαμε τον φούρνο. Όταν κοίταξα να δω αν σηκώθηκε το ζυμάρι για να το φουρνίσω, τι να δω! Μέσα από το ζυμάρι έβγαιναν μεγάλα σκουλήκια. Τότε κατάλαβα ότι η Αγία έδειξε το θαύμα της για να τηρούμε αργία στην μνήμη της».

- - - - - - - - - -


Εκτός από την ακριβή τήρηση των καθιερωμένων αργιών άξιο θαυμασμού είναι και ο μεγάλος σεβασμός που είχαν οι γιαγιάδες μας και οι μητέρες μας στην Τετάρτη και την Παρασκευή. Διότι την Τετάρτη ημέρα επωλήθη και την Παρασκευή εσταυρώθη ο Κύριος. Αυτή την ευαισθησία την διαπιστώνουμε και στην ζωή πολλών Αγίων. Π.χ. ο άγιος Αυξέντιος κάθε Παρασκευή έκανε αγρυπνία για να τιμήση το πάθος του Κυρίου. Αυτές τις ημέρες δεν τηρούσαν φυσικά αργία διότι δεν προβλέπεται. Πήγαιναν στο χωράφι, αλλά απέφευγαν επιμελώς να πλύνουν, να μπαλώσουν να λουσθούν και να ζυμώσουν. Αν είχε τελειώσει το ψωμί, έπαιρναν δανεικό.

Διηγείται η Βαρβάρα Αχιλλέως Τζίκα ότι στο χωριό Αύρα Καλαμπάκας, στα χρόνια της μητέρας της γύρω στα 1900, μία γυναίκα ζύμωσε ημέρα Παρασκευή και όταν ξεφούρνισε το ψωμί ήταν μέσα κατακόκκινο σαν να είχε αίμα. Γι' αυτό μέχρι σήμερα τιμούν αυτές τις ημέρες και αυτή η τιμή ανάγεται στο πάθος του Χριστού.


(Από το βιβλίο: «ΑΣΚΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Α'» και την ενότητα: «Θαυμαστά και διδακτικά περιστατικά», ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2008, Ιερόν Ησυχαστήριον "Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος", Μεταμόρφωσις Χαλκιδικής)


Προβολή άρθρου...

ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Πράξ. θ΄ 32-42 Ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις ἐγένετο Πέτρον διερ­χόμενον διὰ πάντων κατελθεῖν καὶ πρὸς τοὺς ἁγίους τοὺς κατοικοῦντας Λύδδαν. εὗρε δὲ ἐκεῖ ἄνθρωπόν τινα…


Προβολή άρθρου...

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ

Πράξ. θ΄ 32-42 Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ἀνέβη ὁ ᾿Ιησοῦς εἰς ῾Ιεροσόλυμα. ἔστι δὲ ἐν τοῖς ῾Ιεροσο­λύμοις ἐπὶ τῇ προβατικῇ κολυμβήθρα, ἡ ἐπιλεγομένη ῾Εβραϊστὶ Βηθεσδά, πέντε…


Προβολή άρθρου...

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΕΟΡΤΗ (11/5/2014)

«Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν λαοί»

 

 

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014